Мъж бе блъснат от автомобил на метри от Пирогов. Опитите да

...
Мъж бе блъснат от автомобил на метри от Пирогов. Опитите да
Коментари Харесай

Пълен скандал! Кола размаза мъж на метри от „Пирогов“, а лекарите дори не излязоха да помогнат…

Мъж бе блъснат от автомобил на метри от „ Пирогов ”.  Опитите да се извикат лекари от здравното заведение обаче били несполучливи . За това описват очевидци на случая.

Една от тях – Галя Славова, описа в „ Здравей, България ”, че мъжът е бил целият в кръв. Влязла в „ Пирогов ”, с цел да откри лекари, които да оказват помощ. Те обаче декларирали, че нямат право да изоставен работното си място и да звънне на телефон 112.

„ Бях втрещена от чутото. Не бях първата, която бе потърсила помощ. Друга жена към този момент звънеше на 112 и викаше кола за спешна помощ, която по-късно пристигна ”, описа още Галя Славова.

„ В случая хората в действителност е трябвало да се обадят на незабавния телефон и да изчакат колата за спешна помощ. В момента правила за незабавните отделения в България няма. Имаме анулиран стандарт по незабавна медицина в частта болнична помощ и шест месеца ние нямаме правила за незабавните отделения ”, изясни доктор Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в незабавната помощ.

„ Случаят е индикативен за тежкото положение на системата. Трябва наложително да се одобряват правила, по които да се работи ”, разяснява от своя страна доктор Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация.

Тече инспекция по случая.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР